Program

 
PROGRAMOK:

Kiemelt témakörök - A rendezvényhez magas színvonalú szakmai program is kapcsolódik, melynek szervezésében, összállításában a Hungexpo Zrt. és szakmai partnerei működnek közre.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY-n a programok az iparág egészét lefedő 3 kiemelt témakörre épülnek: ÜZLET, TUDOMÁNY, KARRIER

 

ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

AUTOMOTIVE HUNGARY Techtogether - egy olyan sokoldalú, hiánypótló program, amely felvonultatja a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit, lehetőséget teremt fejlesztéseik, terveik megismerésére. A program keretén belül elméleti és gyakorlati feladatokkal tűzdelt háziversenyre is sor kerül, melyen a hazai felsőoktatási intézményeknek kiírt autóipari versenyek legjobb csapatai vesznek részt.
Bővebb információ a versenyről: hamarosan

KOLLEKTÍV MEGJELENÉSEK - közös kiállítói standokat szervez a Czech Trade, az Advantage Austria, a Német-Magyar Ipar Kamara, a MAJOSZ és a Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete

TIER UP! stand a HIPA szervezésében - A megjelenés célja, hogy erősítse a kooperációt a magyar járműipari egyetemek és a hazai kkv szektor között a szakmai tartalommal megtöltött gyakornoki programok és a közös kutatás-fejlesztési projektek területén.
A program nyitóállomása 2015 őszén az Automotive Hungary kiállításon került megrendezésre, a rendezvényen közreműködött a Magyar Suzuki Zrt.-től Urbán László vezérigazgató-helyettes, a BMW képviseletében Mátyus Péter kelet-európai beszerzési vezető, illetve Zai Péter, a Technoplast ügyvezető igazgatója. A helyszínen létrehozott innovatív térben a magyar beszállító vállalkozások bepillanthattak a hét egyetem laboreszközeinek kínálatába, megismerhették az aktuális innovatív eszközöket/projekteket, valamint személyesen is találkozhattak a járműipari képzésben részt vevő hallgatókkal.
A Tier Up! program az alábbi szolgáltatásokat nyújtja járműipari beszállítók részére: egységes felsőoktatási szervezet-, eszköz-, humánerőforrás- és projekt-adatbázis; tájékoztatás az innovációhoz elérhető támogatási és finanszírozási lehetőségekről; kapcsolatépítés elősegítése a felsőoktatási intézményekkel és a lehetséges fejlesztési partnerekkel.; képzések; gyakornoki programok szervezése; szakdolgozati, TDK és kutatási projektek.

KONFERENCIA PROGRAMOK

2016. október 19.

Ünnepélyes megnyitó, valamint kerekasztal beszélgetés a szakmai meghatározó képviselőivel
Helyszín: A pavilon, Konferencia terem 1.

MAJOSZ - HIPA Beszállítói Fórum
Helyszín: A pavilon, Konferencia terem 2.

9.00 - 15.00 "Az E-mobilitásról másképpen II."  konferencia az e-mobilitás témakörében
Szervező: Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara
Helyszín: 25-ös pavilon
A BPMK tavalyi nagy sikerű konferenciájának októberi folytatásában az elektro-mobilitás hazai bevezetése kerül bemutatásra a területen dolgozó, kutatási valamint gyakorlati eredményeket elérő szakemberekkel. A Kamara célja, hogy minél szélesebb körben segítsenek kapcsolatot teremteni a megvalósítás érdekében dolgozók között. A konferencia zárásaként egy kerekasztal beszélgetés keretében lehetőség nyílik az azonos célt szolgáló, de különböző megközelítésű megoldások megvitatására, ütköztetésére.
A konferenciát a BPMK kötelező szakmai továbbképzésként ismeri el a Gépészeti, a Közlekedési, az Elektrotechnikai, az Energetikai és a Vegyészmérnöki Tagozatok tagjainak.

2016. október 20.

3. "Járműipar 2016" konferencia
Szervezők: Portfolio.hu, MAGE
Helyszín: A pavilon, Konferencia terem 1.
Bővebb információ: itt

Japán-Magyar Alkatrész- és Anyagbeszerzési Üzletember Találkozó
Szervező: JETRO
Helyszín: A pavilon, Konferencia terem 2.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!